Mikäli seura ei halua lähettää useita laskuja yhteen perheeseen, voidaan perheenjäsenet yhdistää perheenjäsenten jäsentiedoissa, valitsemalla muille perheenjäsenille koontijäseneksi se jäsen, jolle lasku halutaan ohjata. Tämä tapahtuu helposti perheenjäsenen jäsentietojen Laskutustiedoissa valitsemalla Lasku koontijäsenelle ja hakemalla hänelle jäsentiedoista oikea Koontijäsen (jolle laskut lähetetään).
2.1 Massalaskutuksissa kiinnitettävät tuotteet:
Suulissa voidaan tehdä seuran jäsenmaksulaskutukset ja venepaikkalaskutukset yhdellä kertaa koontilaskutuksena.
Massalaskutuksissa käytettävät ”laskutettavat tuotteet” tulee kiinnittää vaadittuihin massalaskutuksen tuoteryhmiin.
2.2 Jäsenmaksujen massalaskutus
Oman seuran jäsenluokat osiossa kiinnitetään oikea jäsenmaksutuote seurassa laskutettavaan seuran jäsenluokkaan. Kiinnitys tapahtuu Oma seura -> jäsenluokat kohdassa.
Mikäli joltakin jäsenluokalta ei jäsenmaksua laskuteta, ei siihen jäsenluokkaan myöskään mitään jäsenmaksutuotetta kytketä.
Jäsenmaksulaskutuksen yhteydessä voidaan laskuttaa jokin muu vuosittain samaan aikaan tehtävä laskutus, mikä koskee vain osaa jäsenistä. Tämä tapahtuu jäsenyyteen liitettävän lisätuotteen avulla.
Tyypillisimmällään tällainen laskutettava asia voi olla esim. varastokopin vuokra tai tukikohtamaksu. Tätä samaa lisätuotekenttää voidaan käyttää myös ko. laskutettavan asian ylläpitorekisterinä, joka on tulostettavissa jäsentietojen excel-tiedostoon, toiminnolla.
Venepaikkojen massalaskutuksessa huomioitavaa
Venepaikkojen massalaskutukset edellyttävät seurojen venepaikkarekisterin tekemistä Suuliin. Koska kaikkien seurojen venepaikat ja niiden laskutusperusteet ovat erilaisia, venepaikat on perustettava seurakohtaisesti Suuliin. Suulissa kannattaa käyttää seurassa jo aiemmin käytettyä venepaikkanumerointia.
Perustetuille venepaikoille liitetään oikea vene tai merkitään paikka vapaaksi, jolloin kaikki joilla on oikeudet nähdä venepaikkarekisteri pystyvät näkemään seuran vapaiden venepaikkojen tilanteen.
Venepaikkalajit
Usein kesän laituripaikat ja talven telakointipaikat jaetaan ja laskutetaan eri aikaan vuodesta.
Tästä johtuen kannattaa avata näille molemmille venepaikoille omat venepaikkalajit Suuliin. Massalaskutukset voidaan tehdä venepaikkalajien perusteella.
Venepaikan luonti
Venepaikalle tehdään määritykset rekisteriin, annetaan venepaikkanumero ja kerrotaan mahdolliset rajoitteet, sekä määritellään mahdollinen paikkaan kohdistuva vartiovelvollisuus.
Venepaikan tilaa hallinnoidaan venepaikassa, jolloin laskutuksen kannalta vapaat tai seuran käytössä olevilta venepaikoilta ei massalaskutusta tulostu. Mikäli venepaikka on jonkin jäsenen tai asiakkaan käytössä avautuu valikko oikean venepaikan haltijan (laskutettavan) tiedon valintaan.
Venepaikalle lisätään valintavalikosta veneenhaltijajäsenen vene, mikäli paikka on jäsenellä, valitaan laskutusperuste ja Venepaikkatuote, sekä mahdollinen Venepaikkaan liittyvä lisälaskutettava tuote, joka nousee massalaskutuksen yhteydessä venepaikan mukana laskulle.
Venepaikka voidaan laskuttaa seuraavien laskutusperusteiden mukaan:
- Normaali kappalehintainen määrämittainen venepaikan laskutusperuste, missä veneen mitat eivät ratkaise hinnanmuodostusta (kylläkin vene täytyy sopia laituripaikalle)
- Venepaikan mittojen mukaan, missä on mahdollista valita mitat venepaikan leveyden tai pituuden mukaisesti tai molemmat m2 – ottaa laskutusperusteen venepaikasta ja voidaan lisätä marginaali paikkaan.
- Venepaikka voidaan laskuttaa myös veneen mittojen mukaan, mikä on yleistä esim. talvitelakoinnissa, mikäli telakka-alueella ei ole määrättyjä kappale- tai paikkahinnoiteltuja telakointipaikkoja. Tällöin yleensä määritellään veneen mittojen lisäksi marginaali venepukkeja ja pientä väliä seuraavaan veneeseen varten.
- Joissakin seuroissa voi heidän sääntöjensä mukaisesti olla myös ilmaisia paikkoja jollekin ansioituneelle jäsenryhmälle. Ilmaista paikkaa voidaan käyttää myös seuran omalle veneelle.